Η Ελλάδα καλύτερη χώρα του κόσμου για να γεννήσει μία γυναίκα

Η Ελλάδα καλύτερη χώρα του κόσμου για να γεννήσει μία γυναίκα

Δεν είναι ψέμα, ούτε πονηρή διαφημιστική προπαγάνδα των Ελλήνων γυναικολόγων, άσε που δεν είναι και εύκολο να αλλοιώσεις δημογραφικά ληξιαρχικά στοιχεία- εδώ βέβαια δώσαμε ψευδή δεδομένα για όλη τη χώρα για να μπούμε στην Ευρωζώνη αλλά αυτή είναι άλλη συζήτηση…

Παρουσιάστηκαν λοιπόν τα επίσημα δεδομένα στο καθόλα αξιόπιστο World Economic Forum και αναδημοσιεύτηκαν από τον αγγλικό Independent. Mε αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας προ μηνών, δόθηκαν στοιχεία όλων των χωρών για τη θέση της γυναίκας. Έτσι η καλύτερη χώρα του κόσμου για μία γυναίκα καλλιτέχνη είναι η Σουηδία, για μία γυναίκα για να έχει υψηλά εισοδήματα το Λουξεμβούργο, κ.ο.κ. Η καλύτερη λοιπόν χώρα (1η θέση) για να γεννήσει παιδί, δηλαδή με το μικρότερο κίνδυνο θανάτου, είναι η Ελλάδα.

Αν το σκεφτούμε λίγο, δεν αποκλείεται καθόλου να είναι αλήθεια. Οι Ελληνίδες καταρχήν προσέχουν την υγεία τους, ειδικά στη εγκυμοσύνη: κόβουν μαχαίρι το τσιγάρο, προσέχουν τα κιλά τους, παρακολουθούνται από γιατρό τακτικά, ακούν τις ιατρικές συμβουλές, δεχονται και τις πιέσεις-παραινέσεις από τον οικογενειακό περίγυρο, που, με όλες τις υπερβολές, δείχνει πόσο σοβαρά παίρνει η ελληνική κοινωνία την τεκνοποίηση. Επίσης έχουν πρόσβαση σε ποιοτικές ιατρικές υπηρεσίες και μπορούσαν (μέχρι τώρα τουλάχιστον) να επιλέγουν σε ιδιωτικά πλαίσια το γιατρό και το νοσοκομείο με το σημαντικό one to one care, δηλαδή κάθε γυναίκα έχει ένα γιατρό που τη γνωρίζει καλά την ίδια και το ιστορικό της και αναλαμβάνει πλήρως την παρακολούθηση της όχι μόνο για μία εγκυμοσύνη αλλά και για μία ολόκληρη ζωή. Αυτή η συνέχεια της ιατρικής φροντίδας, το λεγόμενο continuity of care, εκτός από συναισθηματικά και ψυχολογικά ωφέλιμη, έχει τεκμηριωθεί ότι είναι και ιατρικά επωφελής, καθώς η παρακολούθηση είναι πληρέστερη και οι επιπλοκές λιγότερες. Τα γράφω αυτά με πλήρη επίγνωση, έχοντας δουλέψει χρόνια στην Αγγλία, όπου οι ασθενείς είναι απρόσωποι αριθμοί μητρώου και, με τις αλλαγές βάρδιας, μπορεί στον τοκετό μίας γυναίκας να εμπλακούν τρεις γιατροί και πέντε μαίες…(το άρθρο στον Independent πράγματι γράφει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο είναι στη 13η θέση).

 

Για του λόγου το αληθές, σας παραπέμπω:

http://www.independent.co.uk/news/world/politics/revealed-the-best-and-worst-places-to-be-a-woman-7534794.html

line
footer
Powered by WordPress | Designed by Elegant Themes